mandag 30. august 2010

3 X Fersken!

Hihi, hadde jo 3 X banan her om dagen.... med lillebror....
Storebror har også alltid vært glad i frukt! Nå om dagen er det Fersken som gjelder!

Litt opptatt med Lynet på film til å se på fotografen.... men spise, det funker!

Nesten øyekontakt med fotografen.... men to late!

Der ja! Der kom de vakre blå øynene frem også!

lørdag 28. august 2010

Fredag.... to dager for seint....

Hihi, har visst drøyd litt med å få postet dette innlegget... tok litt tid å laste opp bildene... også var det brått andre ting som tok tid.. også vips var det visst søndag kveld her gitt!
Fredag kveld var vi ihvertfall nok en gang ute å spiste middag med Line og Kent.
På en flott resturant med masse deilig mat!

Dette er forretten da... med Canari Tapas... masse godt! potetene er vel det som er veldig typisk Canari! På disse potetene har man en saus du ikke ser på bildet her, men den er oransje og heter Mojo. Ille godt!

Denne resturanten fikk vi høre var spesielt gode på fisk... så da måtte vi jo nesten bare spise det da! Dette er fisken til mannen i huset... med beina fjernet...

Dette er min rett... havsaborr med hvitløk og skalldyr! Veldig godt!!

En annen spesialitet på dette stedet var Mexican Cofee!
Masse underholdning i hvordan den blir laget!

Her varmes glasset....

Alkohol og sukker på kanten er på plass....

Ferdig dandert med kaffe og krem.... men er finalen på det hele sum er det som underholder mest da!

Her heller hun brennende sprit(?)... strålen blir lengre og lengre! LEgg merke til at hun står på en stol! Ikke en dråpe ble sølt!

Jeg ammer jo... og ikke liker jeg kaffe heller... Så på meg ble det heller en skikkelig dessert!

Banansplitt!! Ille god! Alt ble spist opp!

Dette er desserten til storebror i huset! Ikke så dum den heller... selvom fruseren var litt skummel da!
Det var fredagen...
Lørdag ble det ut å bytte gaver etter bursdagen... ikke like enkelt som hjemme... for de kan jo ikke et ord engelsk og vi ikke så veldig mange ord spansk! Og ikke er de med på å bytte uten kvittering! Og kvittering.... det hadde jo ikke vi.... hihi, men fikk byttet det meste da! Og skal vise dere noe av varpet til storebror en av dagene nå!
Kvelden på lørdag var vi på Anfi, der var vi sammen med mange av de andre barna i barnehagen på en lite fellesopplegg... på initiativ fra et av de andre foreldreparene! Veldig hyggelig! Barna storkoste seg og vi voksne ble litt bedre kjent! Veldig bra! JEg klarte desverre å glemme kameraet hjemme... synd... hmm.. får håpe det blir flere sånne kvelder da! Så kan jeg ta med kameraet neste gang!
Idag har det blitt en tur på stranda, men vi har Calima her igjen, så ble en litt kortere tur idag... litt vel varmt med 36 grader i skyggen for de små!
Vi har holdt oss inne resten av dagen, godt med air con da!

fredag 27. august 2010

Vaksine og en ny hverdag for Storebror

Ja, da har lillebror fått vaksinen sin... skrek som de fleste da stikkene kom... tittet stygt på legen etterpå, du dumme mann som gjør sånne ting! :)
Da venter vi bare å ser om det er noen bivirkninger denne gangen... sist fikk han litt ubehag utover ettermiddagen... så stikkpillene ligger klare også denne gangen!

Ellers har jo "hverdagen" vår kommet litt igang nå.... Storebror har begynt i barnehagen... den Norske barnehagen her på Gran Canaria. Ikke akkurat som barnehagene hjemme, men han får leke med andre barn... noe som er det viktigste for han akkurat nå!

Er en sliten liten gutt som kommer hjem på ettermiddagene da... Godt å slappe av litt på sofaen da...

Her ligger han å ser på film... nesten så han sovnet....

Ellers er uteområdet i barnehagen kun sand... med klatrestativer osv da... men sand sand og sand... En ganske så støvete gutt som kommer hjem! Sandalene må vaskes stort sett hver dag! Idag så de slik ut da han kom hjem... og idag var de vel egentlig ikke så ille! :) Gutten selv må også pent i dusjen hver kveld... for er ikke bare sandalene som er fulle av sand! Hihi, håret er umulig å få rent for sand!

torsdag 26. august 2010

3 X Banan






Begynt å digge frukt her... spesielt i sånn fruktpose!
Denne gangen var det banan som ble "gnagd" på! Yum Yum! Og vips var det banan overalt!

Deilig og seigt!

onsdag 25. august 2010

Bugaboo

Som tida flyr....
Nå har minstemann blitt 6 mnd allerede! Huff....
Så idag tok jeg motet til meg og byttet over til den andre delen på vogna.... er et lite skritt å ta det... da blir barnet vips enda mye større! Skulle ønske han kunne være liten litt lengre da... :)

Vogna fikk en vask og delene ble byttet ut.... Flott vogn da! Superfornøyd!

Gutten selv var også ganske så fornøyd! Rart å sitte sånn i vogna da! Mor i huset var mest spent på hvordan sovingen skulle gå... gutten er jo vant til å ligge helt ned, på flat madrass liksom... og gjerne også ofte på siden...
Denne vogna er jo ikke konstruert sånn akkurat.....

Hihi, men etter en liten gåtur... så sovnet gutten! Så får krysse fingrene for at det fortsetter på den måten! OG at lurene på dagtid samtidig blir lengre! Hihi, så kanskje nettene følger på!
Søvn avler søvn sies det jo.... Har ikke helt fått det til å funke her, men kan jo krysse fingrene for at det funker nå da!

Nå skal jeg surfe nettet etter en kul stelleveske som passer på vogna, for nå er det ikke akkurat noe sted å legge lommebok og nøkler lenger... Kan ikke akkurat ligge sånn som på bildet... Da blir de nok fort borte vekk og vips i en annens lomme!

tirsdag 24. august 2010

Bursdag og enda mere bursdag!!!

På lørdag var det tid for barnebursdag for gutten vår!

En spent liten gutt rett før alle kom.... kunne nesten ikke gå fort nok den siste timen, men da de endelig kom.... da ble det litt mye og gutten gjemte seg i beina til mor et par minutter!

Vi kjente jo egentlig ingen med barn her for øyeblikket... og siden bhg jo åpnet dagen før bursdagen hoppet vi bare i det og inviterte rubb og stubb! Da ble vi kjent med alle fjes sånn med en gang liksom!! Det ble fullt i stua, men var gøy med masse unger og masse voksne!

Og kaker ble det såklart!! Lynet måtte til også denne gangen!!!

Og frukt pinsvin... det ble veldig populært!!! Lynetkaka ble delt opp og spist! nam nam!
Tusen takk til alle som var med å feiret dagen med oss! Bursdagsgutten var veldig så fornøyd! Han ville gjerne ha bursdag flere dager han! Hihi... om det er pga alle de fine pakkene han fikk... eller besøket... eller begge deler...hihi, det vites ikke! Men superfornøyd var han og sovnet fort den kvelden!!

mandag 23. august 2010

Hvem der ute?



Hei!!!


Nå er jeg inne i det hjørnet at jeg lurer litt jeg...


Hmm... den teller'n min... den stoler jeg ikke helt på... tror den teller litt vel mye... teller hver gang man klikker seg inn her liksom... så trenger egentlig en ny som man kan stole på... noen som vet hvor jeg finner en?


Også har jeg 12 følgere.... Tror nok det er flere innom... så om du er innom her nå og da... bli følger da vel!


Og kommentarer... det setter jeg alltid pris på altså.... men vet hvordan det er... jeg er selv litt opp og ned, noen ganger er jeg en racer på kommentarer... andre ganger hopper jeg fra blogg til blogg og rekker ikke stort mer enn å lese fort igjennom om det er noe nytt! Så, da vet dere ihvertfall at kommentarer er alltid hyggelig her!



Så... vel, det var vel det jeg lurte på idag... kommer nok flere spørsmål!!!
Og om du har en blogg du vil jeg skal ta en titt på... så legg ved en kommentar da! Er alltid moro å finne nye gullgruver av noen blogger!

lørdag 21. august 2010

UV-drakt


Var det noe jeg var glad for at jeg hadde til Storebror da han var liten og vi var i Thailand, så var det UV-drakten fra Stingray ! Denne har vi brukt flittig etterpå også.... og nå har lillebror brukt den her på GC også! Vel verdt pengene altså! Nå er den helt utslitt.... stoffet faller snart fra hverandre.... og UV-filteret er nok ikke akkurat slik det burde være tenker jeg...
Så idag har jeg bestillt en ny... så venter spent! Blir spennende å se hvor slitt den gamle egentlig har blitt! Bestillte den fra Stingray i Australia... søkt masse rundt omkring... mye å finne på nettet altså! Men fine drakter til gutter... som har lange armer/bein... som ikke er svarte... og som nettsiden ser nogenlunde seriøse ut... da endte jeg tilbake hos Stingray... OGså vet man jo at Australia, der er de veldig nøye på det med solbeskyttelse... så drakten er til å stole på! Ville også ha en hel dress... ikke en todelt... de store er jo todelt supert til, men en hel dress er flott til de minste... de som skal snu seg rundt i stranden og lære seg å krabbe etterhvert!
Vet mange er negative til UV-drakter... jeg elsker dem... Barna bruker de når sola er som sterkest, altså ikke HELE dagen! Jeg smører med solkrem på morgenen... og fyller på utover dagen på utsatte steder... med UV-drakta slipper jeg være stresset konstant om de blir solbrente eller ikke! Også slipper også minstemann å få sand overalt! Det er jo en deilig bieffekt! De virker jo også litt kjølende i varmen, men tørker fort nok til at de ikke blir kalde! Barn under 6 mnd sies det jo at man helst ikke skal smøre med solkrem... men det må jeg... men med Uv-drakta så slipper jeg ihvertfall å smøre mer enn nødvendig! Hva skulle vi gjort her da... om vi ikke skal bruke Uv-drakt.... ikke smøre solkrem... HOLDE OSS INNE HELE DAGEN? UAKTUELT! Så her blir barna smurt, dekket med Uv-drakt... og de får faktisk farge også! Sakte, men sikkert blir de gylne og fine i huden! Det kan ikke være annet enn sunt, så lenge de ikke blir solbrente!
Gi meg gjerne tilbakemeldinger om du mener noe annet eller har tanker om temaet!
Når den nye drakta er på plass, skal jeg ta et sammenligningsbilde å vise dere! :)

fredag 20. august 2010

"DU ER EN LEKEBIL"

Ja, da har jeg kommet igang med det jeg har tenkt på lenge....
Storebror i huset har en stor dilla på Lynet... har hatt det lenge!
Var så heldig å arve masse lynet biler av et søskenbarn, var vel det som startet det hele....
Også har han fått litt biler av oss her og der... litt belønninger...
Far i huset har tatt litt av på Lynet fronten en stund.... roet seg litt nå, men så har vel gutten nærmere 80 biler nå... og ligger fremdeles noen i skapet som han skal få sånn etterhvert!
OG når man nå først har begynt å samle... så kan man vel ikke akkurat gi seg heller... for er maaaaaaaaange han ikke har enda også... Disney har nemlig dratt den langt på effekter man kan få kjøpt fra filmen! Og tenk... de må tjene grovt! Er jo sykt mye å handle og mer produserer de... og dette er jo ikke lenger en ny film... begynner jo å bli noen år siden den kom!
Kanskje ikke så rart at en oppfølger ikke har kommet enda, for de tjener jo plenty på denne fremdeles!
Vel, tilbake til saken... Jeg har begynt å ta bilder av bilene... sån at vi kan dokumentere de vi har... så vi vet hvem vi evt mister underveis... og så er det litt lettere for familie og venner når de spør hvem han ønsker seg.... hihi, selvom det ikke blir lett... så kan de ihvertfall ta en titt da!
Dokumentasjonen lager jeg en liten Blogg av... så legger vi inn etterhvert som det kommer nye biler eller andre effekter...
Også blir det nok noen historier også... for bilene blir flittig brukt i lek... hele stua blir gjerne racerbane eller monument valley! Hører rett som det er sestninger fra filmen som: "DU ER EN LEKEBIL!" eller "STIKKE SOM EN RACER!"
Ta gjerne en titt inn om du har lyst!
LYNET BLOGGEN FINNER DU HER

torsdag 19. august 2010

Etiketter og annet moro!

Etiketter.... Hihi, har visst ikke helt fått med meg at det går ann før nå jeg.... så nå har jeg vel sittet en liten stund å lagt på etiketter på endel av de gamle innleggene... skal legge på flere etterhvert... for er jo litt kjekt det egentlig altså! Så blir det spennende å se hvordan de blir brukt etterhvert da!

Fått noen som går igjen alt da ihvertfall.... Storebror og Lillebror... Disse er tenkt der jeg skriver om dem, hva de er opptatt av om dagen, hvordan utviklingen er, når lillebror får en tann osv!

Idag har forresten Storebror sin Tredje dag i barnehagen etter sommerferien... går litt opp og ned, men idag var han i lek da jeg gikk.... så får vi bare håpe han får sagt ifra om tissing idag da... kom hjem med 3 uhell igår nemlig.... Er ihvertfall godt for han å få vært sammen med litt andre barn... litt utfordringer i hverdagen skader ikke akkurat! Mye hyggeligere på ettermiddagene her også da!
Lillebror ser på Teletubbies her.... hihi, blitt skikkelig fan av dem han! Idag skal jeg bestille time hos legen her, for lillebror trener en vaksine... fikk den med fra Norge, men må få en lege til å sette den da... Så, da får jeg stikke avgårde til byen å se å få bestillt den timen!

Ha en flott dag alle sammen!

onsdag 18. august 2010

Tenk at det har gått tre år alt!!

Ja tenk... igår kveld var det tre år siden gutten vår endelig kom! Vi hadde ventet lenge, hele 13 dager over terminen! Føles som igår... men tida flyr og vips blir han tre år liksom! Uææ...

Her kommer et knippe bilder fra gårsdagen... sånn at dere der hjemme kan ta en liten del i dagen hans ihvertfall!! Det er nok det tristeste med å bo langt unna hjemme... feiringen blir liksom ikke like koselig uten familie og venner... blir ikke det samme som ifjor da vi hadde hele familien samlet hjemme hos oss og spiste Thomas kake! Men men... vi er jo egentlig heldige da... Christer har vært her på besøk, bestefar kommer idag og om litt over to uker kommer mormor og morfar også... så noen får da vært her!

Gutten selv hadde nok en fantastisk dag igår! Han har gledet seg lenge til å bli 3 år og han strålte hele dagen igår! Ble kanskje litt mye oppmerksomhet sånn med en gang i bhg, men det gikk over etterhvert!
Jepp, her kommer det bilder ihvertfall!!!

Lynet kake har blitt ønsket leeeeenge! Er jo barneselskap på søndag, men gutten måtte da få en miniutgave av lynet på dagen sin også! (bare bittelitt bortskjemt altså!)

Gutten ble vekket med nytt Lynet sengetøy i senga... ballongerm flagg og pakker!

Fikk pakkene fra oss på morgenen da... så ventet vi med alle pakkene fra Norge til ettermiddagen.... En fornøyd gutt ja! Våknet veldig fort da han så alle pakkene i senga si!

Vannkanonen måtte testes med engang! Han har sett mye på de store gutta som har sånne her... og hatt lyst på en leeeeenge... litt vanskelig å bruke den enda da, men det kommer seg!

Lillebror var såklart med på feiringen han også! Flagges måtte det!

I stua fant bursdagsgutten en sykkel!! Dette er en sykkel vi har fått arve fra en gutt her nede da... måtte bare fikse støttehjul, så ble den fin som ny! Veldig kjekt å kunne arve litt... for er jo kjedelig å kjøpe masse ting som ikke kan bli med hjem etterhvert... Han skjønner ikke helt hvordan man tråkker enda, men det lærer han vel snart tenker jeg!
Så bar det avgårde til barnehagen!

I barnehagen fikk han såklart krone! Ikke den riktige fargen i hans øyne, men flott som bare det! ( Alt skal nemlig være rødt om dagen... Lynetfargen.....)

Fikk han tilslutt til å ta på krona da! Ikke helt lett, men et bilde fikk vi ihvertfall!!

Så ble det masse masse pakker fra Norge!! Gjett om gutten var fornøyd! Det første han sa da han begynte å åpne... som vi uheldigvis ikke rakk å få med på filmen: Oioioi, her var det mye kult jeg får!

Full konsentrasjon med tunga! Hihi, slekter på mor der ja....

SE så mye fint! Masse Lynet ting, Sabeltann hatt, fjernstyrt båt, filmer m.m

Christer har funnet Lynet sparkesykkel her nede til han da... den måtte testes ut pronto! De store gutta har nemlig sånn de også... Litt vanskelig, men med trening så går det nok fort snart!

Så ble det pølsefest på verandaen!

Fikk flere filmer da... og Rorri filmen måtte på med engang! Veldig glad gutt, for den gamle rorri filmen er full av riper og virker ikke lenger!

Så tid for kakespising! Lynet kaka ville han helst ha til frokost, men vi klarte å få han til å vente til ettermiddagen isteden! Et flott 3 tall ble blåst ut og kaka kunne spises!
Men han måtte påpeke en ting da.... det er jo ikke rødt på hjula til Lynet! ops... det må vi huske til den store kaka skal lages!

Nam nam!

Ble Oreo Kake på oss voksne da! Litt mere min smak liksom... hihi, ble ganske fullt i magen etterhvert da! Ille god denne! Er det noen som trenger oppskrift, så si ifra... så legger jeg den gjerne ut her!

Etter all kakespising ble det akkurat tid for en tur til bassenget og testing av den nye radiostyrte båten!! Kult!!! "JEG KLARTE Å KJØRE SUPERFORT"

Tok litt tid før gutten sovnet igår kveld... hihi, ikke så rart etter denne dagen da! Idag er han i bhg... koser seg masse der og er en helt annen gutt når han kommer hjem. enn den Trasse gutten vi har hatt idet siste! Nydelig for alle!

Idag reiser Christer hjem og Bestefar kommer på besøk, så da venter det nok enda flere pakker ikveld kan jeg tenke meg!
Nå skal jeg, Christer og minstemann ut å spise lunsj med far i huset...
Så ha en fin dag alle sammen! Vi blogges snart igjen!